Torkel Svela fra Vikeså i Rogaland har kjørt presse i mange år. Til 2022-sesongen oppgraderte han til McHale Fusion 3 Plus. Konklusjonen etter endt sesong er at Fusion er driftssikker, brukervennlig og imponerende i bratt terreng.

Plug and play

Det første som imponerte Torkel, var det bare var å koble Fusion til traktoren og kjøre. Kort og godt plug and play. 

– På de tidligere pressene av annet merke, måtte forhandler være med å stille inn- og kjøre i gang pressene. Med Fusion var det bare å koble til å kjøre. Selv om Fusion er litt tyngre enn den forrige pressa, så merker jeg ikke det i praksis, sier Torkel.

Torkel har sittet på med en kamerat som har Fusion, men hadde aldri kjørt Fusion sjøl før i år. Torkel opplever at McHale-pressa er enkel å kjøre og veldig driftssikker, og mindre enn den ser ut til.

Større frihet i bratta

Med gamlepressa måtte Torkel passe på både nåde ballen skulle pakkes og legges ned på bakken. Nå kan han i praksis starte pakkinga uansett hvordan pressa står, og ikke minst så kan han ta med seg ballen på pakkebordet til flatere partier om nødvendig.

– Jeg hadde trodd pressa var tyngre å dra i motbakke, altså. Det gikk over all forventning, fastslår Torkel.

Høy annenhåndsverdi

I tillegg til høy driftssikkerhet, var høy annenhåndsverdi også avgjørende da Torkel valgte McHale Fusion.

– Jeg er det jeg vil kalle «Finn-slave». Jeg er inne på Finn hver dag. Og har sett at McHale pressene holder seg utrolig godt i verdi. Og det har også noe å bety når du skal bytte henne om noen år, sier Torkel.

Se vår videoreportasje her.