Se Fusion 4 på Agrovisjon

Nå er det endelig klart. McHale Fusion 4 kommer til Agrovisjon, og får gromplassen hos Traktor & Landbruk sin stand, E-5700.

19 oktober, 2022

McHale Fusion er en av de mest ettertraktede kombipressene på markedet. Nå er den populære kombipressa blitt ytterligere forbedret, for økt kapasitet og bedre brukervennlighet.

Nytt inntak 

Den nye Profi-Flo pick-upen er konstruert for å øke materialflyten inn i pressekammeret. Adaptivt inntak kombinert med en ny konisk innmatingskanal sikrer maksimal og optimal materialstrøm uansett avlingsmengde og forhold.

For økt driftssikkerhet og redusert vedlikehold har inntaket fått større tannhjul og kraftigere kjeder slik at belastningen på drivkjedet reduseres og kjedets levetid øker. Rotoren er forsterket, og delt knivbru med hydraulisk betjening gir mulighet for 25, 12, 12 eller 0 aktive kniver.

Camless pickup

McHale Fusion 4 tilbys med 5-tinders tradisjonell pick-up med styrte tinderekker, eller camless pickup med 6 faste tinderekker. Camless pickup har færre bevegelige deler og krever dermed mindre vedlikehold enn en tradisjonell pickup. I sum gir endringene på pickup og inntak bedre materialflyt og mindre risiko for blokkeringer. Og hvis det skulle oppstå en blokkering, løses denne enkelt ved å senke knivbrua.

Redusert turtall med 1000 o/min girkasse

McHale Fusion 4 leveres med 540 o/min girkasse som standard. For å redusere dreiemomentet på traktorens kraftuttak kan den levers med 1000 o/min girkasse. Dette reduserer de skarpe belastningene på drivlinjen, og gir clutchinnstillingen 10 % større kapasitet, noe som reduserer risikoen for blokkeringer og gir mer gjennomstrømning. Dersom pressa er utstyrt med 1000 o/min girkasse, anbefaler McHale at traktoren kjøres med kun 890 o/min på kraftuttaket, noe som reduserer drivstofforbruket.

Bedre smøring

McHale Fusion 4-serien har fått ny dobbel smøre- og oljepumpe. Fettpumpa er koblet til ballekammerets nedadgående bevegelse, mens oljepumpa er koblet til ballkammerets oppadgående bevegelse. Dette sikrer at fett og olje påføres jevnt og kontinuerlig mens pressa er i drift.

Forbedret plasthåndtering

En større nett-/filmbrems gir 25 % mer forstrekk på breiplasten. Dette er spesielt effektivt ved drift i kaldt vær hvor breiplasten krever større forstrekk enn i varmt vær.

Filmkutterens har fått en overflate med redusert friksjon. Resultatet er renere kutting av plasten, spesielt under varme og våte forhold. Filmkutteren er også utstyrt med en hydraulisk kran slik at filmkutteren kan holdes i åpen stilling for enkelt og sikkert vedlikehold.

Bak på pressa er det plassert et betjeningspanel som lar operatøren betjene følgende funksjoner:

  • Pakkering
  • Hev og senk av bakre pakkerrull.
  • Start og stopp av pakker
  • Betjening av filmkutter
  • Arbeidslys
  • To valgfrie funksjonsknapper

Andre innlegg