Nye variabelpresser fra McHale

4 februar, 2021

McHale V8 kan presse baller med diameter fra 0,6 til 1,9 meter. Kombinert med større balletetthet gir det 30 % mer gras i ballen enn forgjengeren V6.

I løpet av de siste ti årene har McHales variabelkammerpresse V6 tilbud rundballer fra 0,6 m til 1,68m. Basert på tilbakemeldinger fra kunder i blant annet Storbritannia, Australia, Amerika, Frankrike og Polen har McHale utviklet en ny generasjon variabelkammerpresser for å presse baller med større diameter.

Etter tre år med utvikling er resultatet klart; McHale V8. For 2021-sesongen tilbyr McHale to modeller; V8940 uten kniver, og V8950 med 15-kniver. Begge modellene er konstruert for høy kapasitet og kan presse baller fra 0,6 til 1,9 meter i diameter. Økt ballestørrelse og større tetthet innebærer at McHale V8 kan produsere baller med opptil 30 % mer gras enn forgjengeren V6.

McHale fremhever følgende egenskaper for nye McHale V8:

1. Forbedret innmating
V8 pressene har en ny type 5 tinders pickup eller 6 rekkes kamløs pickup, og mulighet for dobbel komprimeringsrull for bedre innføring av massen. Både de sidemonterte innmaterskruene og rotoren har fått økt diameter, og vinkelen på innmatergulvet er endret for bedre materialflyt.

2. Adaptivt inntak
En nytt adaptivt inntak med automatisk justerbart gult som tilpasser seg materialmengden gir optimal materialflyt ansett avlingsmengde, og redusert fare for blokkeringer.

3. 0 – 15 kniver
McHale V8950 leveres med 15-kniver og en teoretisk kuttelengde på 65 mm. Knivene kan kobles inn og ut fra førerplassen. Som tilleggsutstyr levers to knivbjelker som gjør det mulig å bruke 0, 7, 8 eller 15 kniver.

4. Drop floor
McHale V8 leveres med drop floor. Det betyr at innmatergulvet kan senkes hydraulisk fra førerplassen ved eventuelle blokkeringer. Dermed utvides innmaterkanalen slik at den blokkerte massen kan mates inn i pressekammeret

5. Tre endeløse belter
Som standard er V8-serien utstyrt med 3 kraftige endeløse belter. Beltene er ekstremt slitesterke og er forsterket med syntetisk materiale, noe som sikrer at beltene kan absorbere og legge høyt trykk på materialet i ballkammeret.

Ballestørrelsen kan reguleres i trinn på 10 mm, fra 0,6 meter til 1.9 meter.

McHale V8940 er utstyrt med en primærdrift for å hjelpe beltet og materialrotasjonen. På McHale V8950 er det i tillegg montert en sekundærdrift. Under vanskelige forhold, for eksempel bløtt, kort gras vil den sekundære driften aktiveres hvis den primære beltedriften slurer.

6. Høykapasitets nettbinding
Nettbindinga er ekstremt pålitelig og har endeløs nettjustering, og kan ta nettruller opp til 1310 mm i bredden og omslutter matevalsen 180 ° for å hindre sluring ved mating av nettet. En enkelt, men veldig effektiv nettbinding som omfatter en bevegelig rull gjør at nettrullen kan rotere under mating for å sikre jevn nettpåføring.

7. Automatisk smøring
Manuell sentralsmøring er standard. På McHale V8950 leveres automatisk sentralsmøring so tilleggsutstyr. Dette systemet leverer en begrenset mengde fett rundt på pressa hver gang bakluka åpnes.

8. Nytt design
V8-pressene har fått nytt design med store sidepaneler som åpnes oppover for å gi optimal tilgang til maskinens komponenter.

9. Expert Plus kontrollkonsoll
McHale V8 leveres med et nytt Expert Plus betjeningspanel med stort grafisk display. Fra betjeningspanel kan føreren justere følgende:
– Kjernestørrelse og ballediamater
– Kjernetetthet og balletetthet
– Antall lag med nett

Det nye Expert Plus-panelet gir føreren muligheten til å velge en myk eller hard ballekjerne, avhengig av kundenes ønsker. En ny ballformform-indikator gir en mer nøyaktig avlesning av ballformen. En sensor i kammeret registrer hvordan ballen formes, og gir kontinuerlig informasjon om hvilken side av kammeret som skal fylles for å få best mulig ballform.

10. Ballerampe
En kraftig teleskopisk ballerampe sørger for et rent skille mellom pressa og ballen når den føres ut av ballekammeret. Pressene levers med sensor som registrer og gir informasjon til føreren om at ballen er ute av kammeret.  

Andre innlegg