Første SlurryKat 15m Premium Plus DUO i Norge

av | 02.06.2022

Dag Erik Kristensen i Våle er først i Norge med SlurryKats nye 15 meter Premium Plus DUO spredebom.

Dag Erik Kristensen fra Våle i Tønsberg kommune driver med frøproduksjon hvete og oljevekster på 1200 dekar. I tillegg driver han leiekjøring med stripespreder i nærområdet og nabokommunene. Årlig volum er ca. 30 000 kubikkmeter. I år ønsket han bytte ut den sju år gamle SlurryKat-stripespreden med SlurryKats nye 15m Premium Plus DUO.

Lav og oversiktelig

Mens den gamle har en høy senterramme og bommer som foldes bakover, har DUO en lav ramme og bommer som foldes inn vertikalt. Det gir optimal sikt på jordet og en kompakt og stabil transportposisjon.

Sammenliknet med de mindre DUO-modellene, har 15m DUO et ekstra ledd på bommen for å holde transporthøyden nede. I tillegg har 15-meteren egen hydraulikksentral og lastkjennende hydraulikk, på fagspråket kjent som load sensing (LS). De hydrauliske funksjonene styres via et et eget kontrollpanel.

Seksjonsdeling

– Bommen er ustyrt med to fordelere. Det gjør at nå vi svinger så kan vi stenge den ene siden slik at det ikke blir så mye gris, forteller Dag Erik.

Seksjonsdelingen er også praktisk for å unngå unødig overlapp ved for eksempel kiler. Dag Erik pumper gjødsla med en Doda HD35 med overtrykkssystem. Det gjør at når han stenger ventilene på bommen, åpnes en ventil på pumpa slik at gjødsla pumpes tilbake til tanken. Dermed er det mulig å stenge bommen uten å måtte stoppe pumpa.

15 meter faste kjørespor

15 meter er mange steder blitt en standard arbeidsbredde for kunstgjødselspredere og åkerspøryter. Ved at Dag Erik har 15-meters arbeidsbredde på stripesprederen, kan han kjøre i de samme kjøresporene som de andre redskapene.

Dag Erik bruker 5″ slanger for tilførsel og 4″ slanger som slepeslange. Hans er erfaring er at 4″ slanger er lettere å dra og dermed gir redusert dieselforbruk. Om Dag Erik bruker noe lenger tid på en jobb, så tjener han inn igjen det på mindre Sdiesel. Og så lenge kundene betaler per kubikkmeter så har det ingen økonomisk betydning for dem.

SlurryKat tåler en støyt

At Dag Erik igjen går for SlurryKat, bekrefter at han er godt fornøyd med utstyret.

– Vi har vært fornøyde med SlurryKat hele veien. Solid utstyr som tåler en støyt, fastslår Dag Erik, som i tillegg til spredebommen også har kjøpt en 800m galvanisert frontrommel og Oroflex slepeslanger.

Dag Erik har imidlertid gjort ett skifte. Denne gangen valgte han Traktor & Landbruk som leverandør av SlurryKat. Traktor & Landbruk og søsterbedriften NT Maskin ble importør av SlurryKat høsten 2021. Traktor & Landbruk og NT Maskin er kjent for å ha god kompetanse på produktene de selger, og å sette kundene først. Det gjør at Dag Erik trygg på at Traktor & Landbruk både har den kompetansen og oppfølgingen som utstyr fra SlurryKat krever.