BvL videoreportasje: Leif Anders Wold

12 januar, 2021

Seks års garanti var en viktig årsak til at Leif Anders Wold valgte BvL. Men jeg har ikke brukt den, sier bonden fra Meldal.

Leif Anders Wold fra Meldal i Trøndelag har 55 årskyr og 440 tonn i kvote. For fire år siden investerte han i fullfôrvogn fra BvL.- Hvorfor det ble BvL var et godt rykte og en solid konstruksjon. Seks års garanti var greit det, men jeg har ikke brukt den, og det tror jeg ikke andre har heller. For det er solide varer. Enkle, solide varer, fastslår Leif Anders.

Da vi besøkte Leif Anders, blandet han seks grasballer, én tørr halmball og mineraler, til sammen 4800 kilo, til kyrne. Fôret blandes og distribueres på fôrbrettet annen hver dag. I tillegg blander han en egen rasjon til sinkyrne, som består av én halmball og en godt utvokst grasball og mineraler. Leif Anders har laget egen lasterampe slik at han kan fylle vogna med minilaster. Rampa består av en betongplatting og en faststøpt stålkant som han kan kjøre mot. Løsningen gir både økt sikkerhet og reduserer sølet, forklarer Leif Anders. Utforinga skjer ved at fôret losses i i haug fôrsentralen via et belte bak på BvL-vogna, og deretter kjøres ut på fôrbrettet med minilasteren.

Video:

Leif Anders Wold.

Andre innlegg

Det finnes en BvL for alle!

Det finnes en BvL for alle!

BvL V-Mix fullfôrvogner byr på kvalitet for folk og fe. En unik skreddersøm sørger for at det finnes en V-Mix for alle! Se video av et knippe ulike vogner i bruk.