BvL videoreportasje: Eirik Wallstad

29 januar, 2021

Eirik Wallstad la vekt på kvalitet og effektivitet da han endte opp med Norges største BvL fullfôrvogn.

Eirk Wallstads BvL fullfôrvogn har 3 snegler og et volum på 36 kubikk.

Norges største BvL fullfôrvogn tilhører Eirik Wallstad i Sortland i Vesterålen. Vogna, en V mix plus 36-3 S, har som modellbetegnelsen avslører, et volum på 36 kubikkmeter og tre snegler. Boggien er fjæret og den bakre akslingen er styrbar.

Eirik har i dag et båsfjøs med en produksjon på 300 tonn melk, og har 60 okser til framfôring. Når fôret er blandet, rygges vogna inn i fôrsentralen hvor det lesses av, og fordeles videre med minilaster.Planen er å bygge nytt løsdriftsfjøs for en kvote på 630 tonn med kjørbart fôrbrett, og bygge om dagens båsfjøs til oksefjøs med plass til ca. 100 okser.- Da det ble snakk om grovfôrmekanisering så vart valget ei forholdsvis stor BvL fullfôrvogn, litt med tanke på at jeg i utgangspunktet skulle fôre i tre forskjellige fjøs. Men så skulle tilfeldighetene ha det til at de ble stormskader på det ene fjøset, så til slutt vil produksjonen ende opp i ett fjøs. Da blir det mange storfe, og raskt og greit å fôre alle sammen, forteller Eirik.

Grunnen til at Eirik valgte fullfôrvogn, er muligheten til å blande første og andre slått, og blande inn kraftfôr og vitaminer. Eirik har ikke fått brukt vogna så mye som planlagt, blant annet på grunn av fjøset som ble tatt av stormen og fordi byggingen av nyfjøset er forsinket.- Men det vi har brukt vogna, ser vi at kyrne ikke drar fôr inn i båsene, og at det er mindre fôrsvinn og at kyrne liker fôret veldig godt. Fôret blir godt blanda og dyra får ikke til å sortere fôret, forklarer Eirik.

Video:

Andre innlegg

Det finnes en BvL for alle!

Det finnes en BvL for alle!

BvL V-Mix fullfôrvogner byr på kvalitet for folk og fe. En unik skreddersøm sørger for at det finnes en V-Mix for alle! Se video av et knippe ulike vogner i bruk.