Tonny Højgaard (t.v.) fra Højgaards  ogJohannes Ulsund i NT Maskin / Traktor & Landbruk, kan det som er verdt å vite om separering og miljøvennlig spredning av husdyrgjødsel. Du treffer dem på Agrovisjon 4.-6. november, på stand E-5700.

Høye priser på kunstgjødsel og miljøkrav medfører økende interesse for å utnytte husdyrgjødsla bedre. Stripespreder og separering av gjødsla er to svært aktuelle tiltak, og enn så lenge kan du få tilskudd til miljøvennlig spreiing av husdyrgjødsel. Men spørsmålene er mange. Hvor stort anlegg bør jeg ha? Bør slepeslangeanlegget ha 4″ eller 5″ slanger? Hvor brei bom bør jeg ha? Hvor mye tørrstoffprosent er det på den separerte gjødsla? Hvordan påvirker separert gjødsel spredearealet? Dette er noen av mange spørsmål våre gjødselspesialister får.

Johannes Ulsund er Traktor & Landbruk og NT Maskin sin egen gjødselspesialist. Johannes har en genuin interesse for hvordan husdyrgjøsla kan utnyttes på best mulig måte. Han har blant annet selv brukt slepeslangeustyr fra SlurryKat siden 2013, og regnes som én av de mest kunnskapsrike på dette fagfeltet.

Tonny Højgaard er eier og daglig leder for Højgaards, som blant annet produserer gjødselseparatorer og gjødselmiksere. Højgaards har sammen med Traktor & Landbruk og NT Maskin utviklet en mobil gjødselseparator som bør være interessant og aktuell for mange norske bønder. Traktor & Landbruk og NT Maskin har i sommer og høst testet gjødselseparatoren på ulike bruk. Basert på disse erfaringene vil vi vise en videreutviklet og mer modulær separator på Agrovisjon.

På Agrovisjon i Stavanger, 4.-6. november, er både Johannes og Tonny på plass, for å gi gode råd om gjødselspredning og gjødselseparering. I tillegg vil vi selvfølgelig vise et rikholdig utvalg av aktuelt utstyr fra Højgaards og SlurryKat.

Traktor & Landbruk og NT Maskin har i sesongen 2022 gjennomført lærerike tester av Højgaards mobile «Plug and Play» gjødselseparator.

Se video av separatoren her: