Agrovisjon-pris til Traktor & Landbruks spesialbygde ballevogn

Traktor & Landbruk og NT Maskins spesialbygde SlurryKat T&L ballevogn, ble kåret til Årets maskin på Agrovisjon 2022.

7 november, 2022

SlurryKat T&L rundballevogn er markedets kanskje best utstyrte og sikre rundballevogn. Her har Traktor & Landbruk og NT Maskin fått skreddersydd en rundballevogn hvor sikkerhet og brukervennlighet er gitt førsteprioritet.

For sikker og lovlig transport av gras, halm og kasser, er SlurryKat T&L rundballevogn konstruert for maksimal lovlig totalvekt samt markedets kanskje beste system for lastsikring. Vogna har en konstruktiv totalvekt på over 25 tonn. Aktuell totalvekt avhenger av traktorens spesifikasjoner og tilatt aksellast på aktuell veg.

Se bilder av vogna i bildegalleriet under (Trykk på < og >).

Vil du bremse med luft eller hydraulikk? Valget er ditt!

Styrbar langboggi

For økt nyttelast er SlurryKat T&L rundballevognene utstyrt med langboggi, som gir økt tillatt aksellast sammenliknet med vanlig boggi. Vogna som ble lansert på Agrovisjon første helga i november, er den første rundballevogna fra SlurryKat med langboggi, med en akselavstand på 192 cm.

Den bakre hjulakslingen er styrbar for minimal oppriving av underlaget ved sving på jordet, og minimal slitasje på dekk ved transport og sving på fast underlag.

Både hjul og drag har fjæring for maksimal sikkerhet og komfort ved transport. Fullfjæring gir dessuten mindre dynamisk belastning på chassis og drag, noe som bidrar til økt levetid og minimale vedlikeholdskostnader. Vogna er videre utstyrt med kombinerte luftbremser og hydraulisk bremser. Dermed kan vogna brukes av traktorer med både hydrauliske bremser og/eller luftbremser.

Teleskopiske og kraftige grinder

Ekstra kraftige og galvaniserte grinder med både vertikale og skrå avstivere gir en svært stiv grind med minimal utbøying når grindene klemmer sammen eksempelvis rundballer. Det gjør at totalbredden på 2,55 meter i større grad kan overholdes sammenliknet med vogner med enklere grinder.

Grindene har hydraulisk teleskopering for maksimal sikring av rundballer, firkantballer eller kasser, uansett høyde. I transportposisjon er har grindene er sidefelt som strekker seg vertikal fra ca. 75-210 cm. Enten det transporteres små eller store baller, i én eller flere høyder, vil grindene dermed gi svært god sikring. De teleskoperbare grindene er konstruert slik at det er mulig å både laste og flytte hengeren når grindene er nede. For maksimal sikkerhet har grindsylindrene antisigevetil, og grindene kan i tillegg låses mekanisk i transportposisjon.

For sikring av last som ikke kan klemmes fast mellom grindene, er det nedfelte festekroker langs begge sider av planet. Dette er også unik på ballevogner. Dermed kan du transportere enkle kasser eller annet godt som ikke kan klemmes fast mellom grindene, på en sikker og lovlig måte.

Underkjøringshinder

Underkjøringshinder på siden og bak gir økt sikkerhet på vei. Baklysene er plasserte inne i planramma og med utenpåliggende beskyttelse. Alle lys er LED.

Andre innlegg